Dementie in beeld

Francien van de Ven weet als geen ander hoe het is om voor een familielid met Alzheimer te zorgen. Zij zorgde er samen met haar schoonzus voor dat haar schoonvader in 2016, 8 jaar na zijn diagnose, in staat gesteld werd thuis te overlijden.

Zoals op haar website te lezen valt heeft zij in die periode van intensieve zorg altijd getracht naar de mooie kanten van dementie te kijken, haar interesse in de progressieve aandoening groeide. Zoveel zelfs dat ze een carrièreswitch maakte door in 2011 in een zorginstelling voor mensen met dementie te gaan werken. Ze voltooide de opleiding tot “Referentiepersoon dementie” en verbond zich in 2015 aan het project van de overheid “Vrijheid en veiligheid bij dementie”.

Over haar persoonlijke ervaringen op het gebied van dementie, brengt zij nu een boek uit. Het boek vertelt over het leven van Herman, haar schoonvader. Omdat een beeld meer dan 1000 woorden zegt, zijn er heel veel foto’s opgenomen in “Dementie in beeld”.

Francien beoogt dat dit boek een inspiratiebron zal vormen voor mensen die te maken krijgen met dementie.  Nu wonen reeds 70% van mensen met een vorm van dementie thuis.  De verwachting is dat dit percentage alleen maar zal gaan stijgen de komende jaren.  Francien van de Ven wil met haar boek ondersteuning  bieden aan alle mensen die op een of andere manier te maken zullen krijgen met een geliefde met een vorm van dementie. Haar boodschap: het is niet allemaal kommer en kwel, als je de humor en verwondering maar in kan houden.

“Dementie in beeld”, een bundeling van praktische en handige tips, is vanaf 24 februari verkrijgbaar via de website francienvandeven.nl of bol.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.